- NMBS: plan je reis naar Brussel met de trein.
https://www.belgiantrain.be/nl

- MIVB: eenmaal in de hoofdstad brengt de MIVB je verder naar je bestemming via tram, metro of bus.
http://www.stib-mivb.be/index.htm?l=nl

- GO! Scholengroep Brussel
http://www.scholengroepbrussel.be/

- OVSG
https://www.ovsg.be/

- Katholiek onderwijs Vlaanderen
https://www.katholiekonderwijs.vlaanderen/

- POV
http://www.pov.be/site/

- VDAB jobdatabank voor leerkrachten
https://www.vdab.be/onderwijs

TIP: check zeker ook sociaal media tijdens je zoektocht naar job in Brussel. Leerkrachtgroepen op Facebook staan vol hongerige oproepen van directies!

- Onderwijs in Brussel: deze website bevat alle informatie over het Brusselse onderwijs voor zowel student, onderwijzer als directie. Vooral de link naar ‘veelgestelde vragen’ is een meerwaarde voor de juf of meester die geïnteresseerd is naar het onderwijslandschap in de hoofdstad. Ook bestaat de optie om je in te schrijven voor de maandelijkse nieuwsbrief.
https://www.onderwijsinbrussel.be/

- Onderwijscentrum Brussel (OCB): het OCB is de hoofdrolspeler als het aankomt op ondersteuning en vorming van Brusselse schoolteams. Naast heel wat handige informatie over topics zoals meertaligheid en omgaan met armoede, zetten ze ook leerkrachten in die extra ondersteuning geven binnen de klas zelf. Een troef die alleen binnen Brussel te vinden is!
https://www.onderwijsinbrussel.be/

- De Baobab: dit project vanuit Eva BXL Vzw zorgt ervoor dat Brusselaars via een kwalificatie- tewerkstellingstraject kleuteronderwijzer kunnen worden. Het project is van start gegaan begin 2019 en hoopt zo meer Brusselaars voor de klas te krijgen.
https://debaobab.be/nl/

- De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC): de VGC is in Brussel als inrichtende macht bevoegd voor culturele, onderwijs- en persoonsgebonden (welzijn en gezondheid) aangelegenheden. Concreet maken ze beleidsplannen voor het onderwijs maar zijn ze ook verantwoordelijk voor subsidies voor uitstappen als bijvoorbeeld bosklassen.
https://www.vgc.be/

Brussel op zich is één bom aan cultuur. Daarnaast zijn er enkele toporganisaties die je wegwijs maken in de hoofdstad of je klas mee op sleeptouw nemen.

- Jeugd en muziek Brussel: deze organisatie bieden educatieve projecten aan waarbij muziek centraal staat.
https://jeugdenmuziek.be/

- CIVA Brussels: CIVA is een museum, archiefcentrum, bibliotheek en ontmoetingsplek voor liefhebbers van architectuur. Brusselse straten zijn een walhalla voor fans van elke mogelijke stijl. Als klas kan je je aanmelden voor een workshop die te maken heeft met architectuur. De lijst met uitleg is te vinden via de link.
https://civa.brussels/nl/kids/scholen

- Schoolpodium (oost, noord en Rinck): Schoolpodium is een initiatief van de gemeenschapscentra (afhankelijk van de buurt van de school). Ze bieden fantastische activiteiten aan voor de klas. Via een posteroverzicht op de website kan je meteen zien wat, hoe en voor welk leerjaar de activiteiten geschikt zijn. Daarnaast zijn ze ook dicht in de buurt en budgetvriendelijk. Het gaat om zowel voorstellingen als uitstappen.
https://schoolpodiumoost.be/

https://schoolpodiumnoord.be/

https://schoolpodiumrinck.be/

- Cultuurkuur: Cultuurkuur spreidt haar vleugels over heel Vlaanderen maar heeft ook een aantrekkelijk aanbod in Brussel.
https://www.cultuurkuur.be/

- MUS-E: deze organisatie werkt met meer dan 50 kunstenaars samen en realiseren zo ongeveer 200 langdurige projecten binnen scholen. Ook in Vlaanderen en Wallonië zijn ze te vinden. Als je een boost aan de muzische activiteiten binnen de school wilt geven zijn zij de ideale partner!
http://www.mus-e.be/nl

Verken het Brusselse onderwijs

Verken

Verken het Brusselse onderwijs

View more
Ontdek het Brusselse onderwijs

Ontdek

Ontdek het Brusselse onderwijs

View more
Beleef het Brusselse onderwijs

Beleef

Beleef het Brusselse onderwijs

View more