- Onderwijs in Brussel: deze website bevat alle informatie over het Brusselse onderwijs voor zowel student, onderwijzer als directie. Vooral de link naar ‘veelgestelde vragen’ is een meerwaarde voor de juf of meester die geïnteresseerd is naar het onderwijslandschap in de hoofdstad. Ook bestaat de optie om je in te schrijven voor de maandelijkse nieuwsbrief.
https://www.onderwijsinbrussel.be/

- Onderwijscentrum Brussel (OCB): het OCB is de hoofdrolspeler als het aankomt op ondersteuning en vorming van Brusselse schoolteams. Naast heel wat handige informatie over topics zoals meertaligheid en omgaan met armoede, zetten ze ook leerkrachten in die extra ondersteuning geven binnen de klas zelf. Een troef die alleen binnen Brussel te vinden is!
https://www.onderwijsinbrussel.be/

- De Baobab: dit project vanuit Eva BXL Vzw zorgt ervoor dat Brusselaars via een kwalificatie- tewerkstellingstraject kleuteronderwijzer kunnen worden. Het project is van start gegaan begin 2019 en hoopt zo meer Brusselaars voor de klas te krijgen.
https://debaobab.be/nl/

- De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC): de VGC is in Brussel als inrichtende macht bevoegd voor culturele, onderwijs- en persoonsgebonden (welzijn en gezondheid) aangelegenheden. Concreet maken ze beleidsplannen voor het onderwijs maar zijn ze ook verantwoordelijk voor subsidies voor uitstappen als bijvoorbeeld bosklassen.
https://www.vgc.be/

Verken het Brusselse onderwijs

Verken

Verken het Brusselse onderwijs

View more
Ontdek het Brusselse onderwijs

Ontdek

Ontdek het Brusselse onderwijs

View more
Beleef het Brusselse onderwijs

Beleef

Beleef het Brusselse onderwijs

View more