Jeukende handen, verhoogde hartslag en chronisch zuchten; dat zijn slechts enkele symptomen die Brusselse directies elk schooljaar vertonen bij het aanwerven van gekwalificeerd schoolpersoneel. Vlaanderen kampt met een lerarentekort, waarbij Brussel op nummer één staat.

‘Leerkracht in Brussel’ laat via een online campagne, gericht op (toekomstige) leerkrachten, het onderwijs in Brussel zien zoals ze is. Door gebruik te maken van sprekende en eerlijke beelden laten we leerkrachten een eigen visie vormen over het onderwijslandschap.

Geprikkelde (toekomstige) juffen en meesters kunnen daarna zelf een kijkje gaan nemen in de klas. Via de scholenlijst kunnen scholen gecontacteerd worden die met volle goesting hun deuren willen openstellen voor geïnteresseerden.

Het doel van dit project is interesse wekken om als leerkracht aan de slag te gaan in Brussel. Een stad met 184 nationaliteiten op de teller brengt niet alleen kleur in de klas; het biedt uitdaging aan de onderwijzer die net een stapje verder wil gaan en zichzelf wil blijven uitdagen. Aspecten zoals diversiteit, cultuur en taal worden positief in de kijker gezet en als een sterkte van het onderwijslandschap afgeschilderd.

 

Het gezicht achter 'Leerkracht in Brussel' 

28 jaar geleden ter wereld gezet met als naam Kaneesha (Ka-nie-sha) Claessens.
Geboren en getogen in Brugge maar vandaag de dag inwoner van Leuven. 

Creatief, open minded en op zoek naar uitdaging. Drie eigenschappen die ik vaak gebruik om mezelf als leerkracht te omschrijven. 

Als ex-studente van Hogeschool West-Vlaanderen ben ik in 2018-2019 het Brusselse onderwijs gaan verkennen. Aan de hand van gesprekken met experten en stage is 'Leerkracht in Brussel' ontstaan. Met deze pagina hoop ik (toekomstige) leerkrachten uit te dagen om uit hun comfortzone te stappen en de schoonheid van Brussel te gaan ontdekken! 

Momenteel sta ik in het 2de leerjaar in BS De Wimpel Elsene waar ik lesgeef geef aan Brusselse ketjes. 

 Foto

Verken het Brusselse onderwijs

Verken

Verken het Brusselse onderwijs

View more
Ontdek het Brusselse onderwijs

Ontdek

Ontdek het Brusselse onderwijs

View more
Beleef het Brusselse onderwijs

Beleef

Beleef het Brusselse onderwijs

View more