Brussel op zich is één bom aan cultuur. Daarnaast zijn er enkele toporganisaties die je wegwijs maken in de hoofdstad of je klas mee op sleeptouw nemen.

- Jeugd en muziek Brussel: deze organisatie bieden educatieve projecten aan waarbij muziek centraal staat.
https://jeugdenmuziek.be/

- CIVA Brussels: CIVA is een museum, archiefcentrum, bibliotheek en ontmoetingsplek voor liefhebbers van architectuur. Brusselse straten zijn een walhalla voor fans van elke mogelijke stijl. Als klas kan je je aanmelden voor een workshop die te maken heeft met architectuur. De lijst met uitleg is te vinden via de link.
https://civa.brussels/nl/kids/scholen

- Schoolpodium (oost, noord en Rinck): Schoolpodium is een initiatief van de gemeenschapscentra (afhankelijk van de buurt van de school). Ze bieden fantastische activiteiten aan voor de klas. Via een posteroverzicht op de website kan je meteen zien wat, hoe en voor welk leerjaar de activiteiten geschikt zijn. Daarnaast zijn ze ook dicht in de buurt en budgetvriendelijk. Het gaat om zowel voorstellingen als uitstappen.
https://schoolpodiumoost.be/

https://schoolpodiumnoord.be/

https://schoolpodiumrinck.be/

- Cultuurkuur: Cultuurkuur spreidt haar vleugels over heel Vlaanderen maar heeft ook een aantrekkelijk aanbod in Brussel.
https://www.cultuurkuur.be/

- MUS-E: deze organisatie werkt met meer dan 50 kunstenaars samen en realiseren zo ongeveer 200 langdurige projecten binnen scholen. Ook in Vlaanderen en Wallonië zijn ze te vinden. Als je een boost aan de muzische activiteiten binnen de school wilt geven zijn zij de ideale partner!
http://www.mus-e.be/nl

Verken het Brusselse onderwijs

Verken

Verken het Brusselse onderwijs

View more
Ontdek het Brusselse onderwijs

Ontdek

Ontdek het Brusselse onderwijs

View more
Beleef het Brusselse onderwijs

Beleef

Beleef het Brusselse onderwijs

View more